Un blog al celor care se preocupă de (re)integrarea socială si de prevenirea marginalizării.

miercuri, 3 august 2011

Ce eşti tu este tot atât de important ca ceea ce faci


„Era o sâmbătă dupa-amiaza însorită în Oklahoma. Prietenul meu, Bobby Lewis, îşi ducea cei doi băieţei să joace mini-golf. S-a dus la vânzătorul de bilete şi i-a spus, “Cât costă biletul?”
Tânărul i-a răspuns, “3 dolari pentru dvs.şi 3 dolari pentru orice copil mai mare de şase ani. Pentru cei mai mici de şase, intrarea este gratuită. Câţi ani au?”
Bobby spuse, “Avocatul are trei, iar doctorul şapte, deci cred că iţi datorez şase dolari”.
Omul de la tejghea i-a zis, “Hei, domnule, ai câştigat la loterie sau ce? Ai fi putut să-mi spui că băiatul mai mare are 6 ani; oricum n-aş fi avut de unde să-mi dau seama”.
Bobby răspunse, „Da, e adevărat, dar şi-ar fi dat seama copiii”.

Aşa cum a spus Ralph Waldo Emerson, „Ceea ce eşti vorbeşte aşa de tare încât nu se aude ceea ce spui”. În moment de încercări, morala conteaza mai mult ca niciodată, fiţi siguri că sunteţi un exemplu bun pentru cei cu care lucraţi sau cei cu care trăiţi.”

Patricia Fripp
(„Supă de pui pentru suflet”)

4 comentarii:

  1. Tot legat de integritate, mai este un proverb care spune..."Nu pot auzi ce spui pentru ca fapele tale tipa.. Draguta povestioara, Alina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Postarea mă duce cu gândul si la organizarea politică a tării. Când stii de mic că vei conduce o tară si esti crescut în acest spirit, ai toate premisele să fii un conducător pregătit moral, spiritual, cognitiv, afectiv, motivational s.a.m.d. pentru nobila misiune pe care o ai. Când, însă te pregătesti să ajungi marinar, între timp esti un pic de bisnitar si apoi te lansezi într-o politică bolnăvicioasă, greu e să nu distrugi tara. :( Scuze pt. conotatia politică!

    RăspundețiȘtergere
  3. Se spune despre profesori că sunt cei care gândesc cel mai bine atunci când îi învată pe ceilalti. Din păcate, profesori, părinti, oameni implicati, într-un fel sau în altul în educatie, uităm despre exemplul personal.

    Multi detinuti spun că părintii lor nu i-ar trimite la furat (desi există si astfel de cazuri), dar, dacă vom căuta în istoria îndepărtată, medie sau apropiată a multor părinti ai celor care ajung după gratii, întâlnim probleme de natură educatională, morală sau legală. :) Ideea nu e să-i judecăm pentru problemele pe care le au, ci să luăm aminte si să prevenim. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Toate povestioarele din colectia “Supa de pui” sunt superbe…. dar aceasta povestioara m-a pus pe ganduri …. nu are cum sa nu te impresioneze atunci cand o citesti pentru prima oara :), mai ales daca esti implicat, intr-un fel sau altul in educatie (cum bine a spus Claudiu),si realizezi cat de important este exemplul personal

    RăspundețiȘtergere