Un blog al celor care se preocupă de (re)integrarea socială si de prevenirea marginalizării.

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

"D'ale Caragialelui", înainte de finală


După trei spectacole caritabile, puse în scenă la Centrul Cultural "Reduta" Brasov si la Casa de Cultură Codlea, trupa de teatru a Penitenciarului Codlea va participa la faza finală a Festivalului MultiArt pentru Detinuti, cu piesa de teatru D'ale Caragialelui. 

Desi începutul a fost timid, cei câtiva actori amatori de dincolo de gratii adunându-se cu gândul să îsi ocupe în mod constructiv timpul petrecut în detentie, trupa a crescut frumos, sub îndrumarea actorului brasovean Gabriel Costea, ajungând să se comporte ca o echipă creativă, în care oamenii îsi exercită libertatea, păstrând, în acelasi timp, respectul fată de reguli si valori, teatrul devenind, astfel, un excelent exercitiu de dezvoltare personală.

Probabil că nu vor deveni actori profesionisti cei din trupă, desi unul dintre ei a fost remarcat si extrem de apreciat pentru calitătile artistice, dar sigur nu vor uita niciodată această experientă de viată, vor păstra amintirea efortului comun, a lucrului în echipă si a bucuriei pe care doar reusita cea meritată o aduce.

28.11.2012 este ziua finalei. Teatrul Nottara se deschide atunci pentru cei închisi, prilejuindu-le eliberarea din propriile paradigme de viată si explorarea unor noi orizonturi, omul cel de dincolo de fiecare regăsindu-se, mai autentic decât oricând, în spatele a ceea ce fiecare este dispus să dăruiască celorlalti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu