Un blog al celor care se preocupă de (re)integrarea socială si de prevenirea marginalizării.

duminică, 23 octombrie 2011

Ce trebuie să facem pentru a fi plăcuți lui D-zeu?

Întrebarea pare a avea un răspuns simplu și totuși ne este atât de greu să fim plăcuți lui D-zeu, căci nu există om fără de păcat, păcătuim zilnic, cu gândul sau cu fapta, ne supărăm pentru lucruri de nimic și purtăm dușmănie ani de zile sau chiar mai grav: nu ne respectăm proprii părinți și cu toate acestea când suntem la ananghie sau ne este rău strigăm clar și răspicat „Doamne, ajută-mă!”.

Dar cum să ne ajute când noi nu respectăm nici cele mai simple porunci ? Dacă am încerca maăcar o zi să trăim respectând poruncile sale, viața noastră ar căpăta un sens nobil și ne-am duce mult mai ușor crucea, dacă am căuta prietenia și frumosul viața noastră ar fi mai luminoasă, mai frumoasă.

Nu lăsați să treacă o zi fără să faceți ceva frumos, să spuneți ceva frumos, spuneți-le celor dragi vouă cât de mult îi iubiți și cât de importanți sunt pentru voi cât încă mai sunt printre noi, ajutați bătrânica neputincioasă să treacă strada sau dați săracului din puținul vostru, fără să așteptați nimic în schimb,sunt lucruri atât de simple pe care totuși atât de puțini oameni le fac.

Dacă am trăi măcar o zi respectând aceste simple porunci, viața noastră ar fi mai luminoasă , mai frumoasă, am putea trece mai mai usor peste greutăți și am descoperi esența vieții.

Câți dintre noi sunt capabili să facă lucrul acesta?

7 comentarii:

  1. Capabili suntem cu totii, nu trebuie decat sa vrem si sa nu ne mai lasam ”sedusi” de capcanele traiului zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari Iulia pentru articol, l-am citit cu mare placere :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum să ne ajute? Uite asa... :) Ne ajută din iubire pură. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos articolul, citindu-l mi-am amintit de un sfat primit de la un preot care ne spunea ca la fiecare fapta buna savarsita ingerul nostru pazitor se bucura si sta langa noi iar cand savarsim fapte rele ii aducem tristete si lacrimi, preotul ne sfatuia sa nu treaca o seara in care sa nu ne punem intrebarea : Ingerul meu oare cu ce te-am bucurat eu astazi?

    RăspundețiȘtergere
  5. Iulia este important ca fiecare om sa constientizeze acest mare adevar

    RăspundețiȘtergere