Un blog al celor care se preocupă de (re)integrarea socială si de prevenirea marginalizării.

marți, 9 august 2011

Cum să trecem mai usor peste obstacole ?


Piedicile reprezintă o piatră de încercare pentru noi toți, însă cei care au o anumită dizabilitate pot fi considerați “ eroi”, datorită greutăților pe care le întâmpină zi după zi.
Deși sufăr de tetrapareză spastică din naștere, am înțeles că viața e o luptă continuă cu propriul destin abia acum, după mai bine de 20 de ani. Asta deoarece părinții mei m-au iubit, m-au sprijinit necondiționat, oferindu-mi totul pe tavă, fără să conștientizeze că în acest fel îmi fac cel mai mare rău.

Până mai ieri m-am complăcut în această situație, spre rușinea mea, totul s-a schimbat acum aproape două săptămâni, când m-am decis să schimb ceva si am mers într-o tabără de instruire pentru viață independentă cu cei de la Fundația Motivation.

Cum credeți că m-am simțit eu,nefăcând aproape nimic singură…….?

Nu mi-a fost deloc usor, experiența a fost dură și a lasat urme adânci în sufletul meu, dar în același timp m-a coborât cu picioarele pe pământ, căci am înțeles că este timpul să îmi port singură de grijă. Nu îmi va fi deloc usor, va trebui să o iau cu pași mărunți, dar voi lupta cu toate forțele si sunt convinsă că perseverând voi câștiga.

Am scris acest articol în speranța că voi fi de folos persoanelor aflate în situații similare cu a mea.

Chiar dacă suntem persoane cu dizabilității, trebuie să înțelem că dizabilitatea nu înseamnă: dependență, izolare sau lipsa unei vieți sociale.

Pe cât posibil, descurcați-vă singuri, cereți ajutorul doar atunci când este neapărată nevoie, ieșiți din casă fără să vă pese de privirile celorlalti, trăiți-vă viața la intensitate maximă, oferind un exemplu celor din jur si cu siguranță veți fi priviți cu admirație!!!!!
www.Mxtv.ro/S.O.S

3 comentarii: