Un blog al celor care se preocupă de (re)integrarea socială si de prevenirea marginalizării.

sâmbătă, 2 martie 2013

Parteneriat între Penitenciarul Codlea și Fundatia Rafael pentru asistarea persoanelor cu dizabilități aflate dincolo de gratii

În penitenciarele românesti se fac eforturi pentru reintegrarea socială a persoanelor private de libertate... Fie că sunt programe de alfabetizare, de continuare a studiilor, de formare profesională, ori programe de educație civică, de dezvoltare a culturii de generale, de educație civică, de dezvoltare a abilității de luare a deciziilor corecte, de diminuare a agresivității, programe antidrog, antialcool, programe de diminuare a riscului de a recidiva si multe altele, fiecare deținut are acces la educație și la asistență în vederea recuperării sale morale.

Există, însă, persoane al căror acces la programe este limitat din cauza stării lor... Sunt persoanele cu dizabilități... Da, și în penitenciare există astfel de persoane... Fie că au probleme de auz, de vedere, deficiențe mintale, fizice ori probleme generate de diverse tulburări psihice, dizabilitățile sunt evidente. Ele au dificultăți de integrare specifice și au nevoie de sprijin. De aceea, Penitenciarul Codlea a încheiat un parteneriat cu Fundația Rafael pentru ca, săptămânal, voluntari sau specialiști ai fundației, în colaborare cu psihologii penitenciarului, să acorde asistenta optimă, de care și aceste persoane cu dizabilități au nevoie. 

De la 1 martie a început un astfel de program, o adevărată provocare profesională. În prima ședință ne-am cunoscut, am stabilit împreună ceea ce așteptăm de la un astfel de program, am stabilit regulile grupului (sunt 12 participanți) și am creat o emblemă care a cuprins simboluri comune.  

Stati alături de noi! Vă vom ține la curent. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu