Un blog al celor care se preocupă de (re)integrarea socială si de prevenirea marginalizării.

joi, 10 februarie 2011

Colegialitate

Ideea de a initia o revistă-blog a apărut din nevoia de a interactiona pe teme care tin de preocupările noastre profesionale. Mi-am dorit ca ea să aibă autori multipli, să fie dinamică si să ducă orice gând profesionist până la capăt, mai devreme sau mai târziu. Reactiile au fost dintre cele mai diverse, de la entuziasm, până la acceptare, mai mult sau mai putin din curtoazie, indiferentă sau contrariere.

Am avut parte chiar de o simpatică glumă colegială. Mi s-a spus că a discuta, în afara programului de lucru, despre cele ale serviciului e un semn de boală. :)) Gândul mi s-a dus la situatiile în care colegii se întâlnesc la o bere si continuă să rumege conflictele de la locul de muncă, dar nu asta este ideea blogului si nici nu cred că a părut vreun moment asa. Dacă tot e să ne amintim discutii între colegi, as asemăna ceea ce îmi doresc de la revista mai degrabă cu acele convorbiri plăcute pe care le avem în convocări. Stiti...după discutiile formale, ne întâlnim si dezbatem, informal, relaxat si prieteneste, atât temele convocării, cât si alte subiecte profesionale.

După cum stiti, la serviciu rareori avem timp să ne asezăm si să discutăm despre ceea ce facem. Prinsi între solicitările si sarcinile zilnice, nu mai avem timp să reflectăm împreună. Rămâne această nevoie de a comunica experientele proprii si de a lăsa să se astearnă în noi si ceea ce au ceilalti de spus, nevoia de a simti că faci parte dintr-o comunitate profesională, ale cărei valori, principii si obiective le împărtăsesti si ai cărei membri actionează, uneori atât de diferit si alteori asemănător cu ceea ce facem noi.

Când mă gândesc la comunitatea profesională, îi am în vedere pe totii colegii care lucrează în penitenciare, fie în sectorul socio-educativ, fie în sectorul pază, ori în alte sectoare si pe toti cei care, în diverse institutii, organizatii, asociatii, sunt preocupati de integrarea/reintegrarea socială.

Vă asteptăm, dragi colegi, să ne oglindim unii în ceilalti.

P.S.: As vrea să vă rog să avem cu totii grijă ca, atunci când scriem articole sau comentarii care fac referire la diverse cazuri, să protejăm identitatea celor la care ne referim. Confidentialitatea e extrem de importantă pentru noi toti. :)

2 comentarii:

  1. Ideea unui astfel de blog este, fara indoiala, constructiva, dar este posibil ca articolele sau comentariile sa nu apara pe cat de repede ne-am dori. Poate e bine sa avem putina rabdare cu noi.

    RăspundețiȘtergere